Verzenden & retourneren - Duncee BV

Verzenden & retourneren

7 Verzending

7.1 Artikelen worden normaal gesproken verzonden na ontvangst van de volledige betaling binnen 2 werkdagen. Verzendmethodes worden aangeboden bij het afrekenen en het track en trace nummer van de verzending en de kennisgeving wordt naar u verzonden zodra items zijn verstuurt. Duncee B.V. kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele vertragingen in de levering veroorzaakt door vrachtbedrijven of tussenpersonen die worden gebruikt.

7.2 De klant is verantwoordelijk voor de bestelling zodra het pakket aankomt op het opgegeven afleveradres. Duncee B.V. kan niet verantwoordelijk worden gehouden als het pakket na levering is verdwenen. Als een item beschadigd wordt ontvangen, moet de klant Duncee B.V. hiervan binnen 48 uur na ontvangst op de hoogte stellen door middel van een email met vermelding van het ordernummer. Als een item defect is ontvangen, moet de klant Duncee B.V. binnen 14 dagen na ontvangst ervan op de hoogte stellen. Zie de retourprocedure in sectie 8 voor meer details.

7.3 Duncee B.V. kan niet aansprakelijk worden gesteld voor items die niet bij de klant aankomen als gevolg van fouten gemaakt door de klant of door de klant bij het invoeren van de adresgegevens. De klant moet ervoor zorgen dat alle bestelgegevens worden gecontroleerd voordat een bestelling wordt bevestigd. Merk ook op dat het adres toegankelijk moet zijn voor koerier en als er geen instructies voor verzending zijn, moet de klant ervoor zorgen dat er iemand is die het pakket in ontvangst kan nemen. 

7.4 Houd er rekening mee dat leveringen naar bedrijfsadressen of op een werkplek als ontvangen worden beschouwd zodra ze op het adres zijn aangekomen. Het is de verantwoordelijkheid van de klant om ervoor te zorgen dat het artikel veilig wordt ontvangen.

 

8 Retourneren Procedure

8.1 Een klant kan elk artikel gedurende 14 dagen beoordelen vanaf het moment dat de artikelen zijn afgeleverd op het adres zoals vermeld in de bestellingsdetails. Als de klant beslist om de artikelen te retourneren, zijn de volgende regels van toepassing:

A. De klant is verplicht om ontvangen artikelen binnen 14 dagen na de dag van levering terug te sturen naar een opgegeven retouradres.

B. Een terugbetaling wordt teruggeboekt naar de klant binnen 7 dagen nadat Duncee B.V. de geretourneerde artikelen heeft ontvangen en bevestigt dat de artikelen in goede staat verkeren zijn en niet zijn beschadigd. De klant is verantwoordelijk voor de juiste verpakking van de items of enige juridische kwestie die kan optreden tussen de klant en Duncee B.V. als gevolg van (verkeerd) terugkerende (beschadigde) artikelen.

8.2 Als de klant een ongewoon en onverklaarbaar hoog percentage retouren heeft vergeleken met de gemiddelde retourpercentages binnen Duncee B.V., behoudt Duncee B.V. zich het recht voor om verdere retourdiensten aan de klant te weigeren of de klant uit te sluiten van verdere bestellingen.

8.3 In het geval van ontvangen items die beschadigd zijn of onjuiste items ontvangen, zijn de volgende regels van toepassing:

A. De klant is verplicht om (fotografisch) bewijsmateriaal mee te brengen. Deze foto's moeten (digitaal) worden gemarkeerd en verzonden naar info@duncee.com met vermelding van het ordernummer en het artikelnummer. Bij inspectie beslist Duncee B.V. over een van de drie opties:

I. De schade rechtvaardigt een korting;

II. De schade rechtvaardigt een terugbetaling;

III. Er wordt een nieuw item verzonden.

B. Restituties zijn alleen van toepassing op de artikelen.

C. Duncee B.V. behoudt zich het recht voor om van het bovenstaande af te wijken indien van toepassing op een individueel geval.

D. Indien er schade aan het pakket is moeten de schades aan het pakket binnen 48 uur nadat het pakket gearriveerd is gemeld worden.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »